Back to All Events

Arrangement: Foredrag om opphavsrett/åndsverk, varemerke og design

Patentstyret inviterer alle næringshagar, inkubatorar og kunnskapsparkar i SIVA-nettverket til foredrag om opphavsrett/åndsverk, varemerke og design. Føredraget vert strauma, og er gratis.

Gje oss ei melding på post@fussogn.no så sender me deg streaminglenka. Dersom vi vert mange, kan vi også booke møterom og sjå streaminga saman.

Informasjon frå patentstyret:

Foredraget er satt opp til torsdag 19. april, fra klokken 09:30 til 11:00

 • Gjennom vår strømmeløsning «GoTo Webinar» vil det være anledning til å stille spørsmål underveis.
 • Påmeldingsfrist er fredag 16.04.18, og strømmelenke vil bli sendt ut morgenen onsdag 18.03.18.
 • Ved påmelding hadde vi satt stor pris på om du i kommentarfeltet angir ca hvor mange deltagere som vil overvære foredraget via din påmelding.
 • Når dere får lenken, kan det være greit om dere allerede onsdag logger inn med navn og e-post slik at det er klart for å strømme foredraget neste dag og eventuelle tekniske utfordringer kan rettes opp i god tid.

Om foredraget:
I dette foredraget setter vi de registrerbare design- og varemerkerettighetene i sammenheng med de ikke-registrerbare opphavsrettighetene.

I Sivanettverket er det flere aktører som jobber for å bidra til etablering og utvikling av bedrifter innen kunst, kultur og andre former for kreativ virksomhet, og vi ønsker å rette fokus på hvordan rettighetene oppnås, hvilke muligheter rettighetene kan gi, hvilken betydning de kan ha for virksomheten, samt hvordan de kan/bør forvaltes.

Sentrale temaer:

 • Hva beskyttes av de ulike rettighetene?
 • Hvordan oppnås beskyttelse for de ulike rettighetene?
 • Når kan andre benytte dine rettigheter?
 • Rettigheter i samarbeid - kontrakt/avtaler
 • Hvilke ressurser finnes- Hvor kan du få hjelp
   

Om foredragsholderne:

Tommy Dahlen er partner i Advokatfirmaet Arntzen de Besche hvor han er tilknyttet firmaets markedsgruppe for Teknologi og Innovasjon. Tommy opptrer som rådgiver for teknologi- og kunnskapsbedrifter innenfor en rekke forretningsområder både i Norge og utlandet. En vesentlig del av markedsgruppens aktiviteter er knyttet til strategisk forvaltning av immaterielle rettigheter i en forretningsmessig kontekst og de bistår en rekke oppstartsselskaper, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og større virksomheter.

Tommy har også en stilling som universitetslektor ved NTNU, Institutt for Økonomi og Teknologiledelse, hvor han blant annet arbeider strategisk utnyttelse av immaterielle rettigheter, kommersialisering og forretningsutvikling

Sissel Bøe-Sollund er seniorrådgiver i Design- og varemerkeavdelingen i Patentstyret. Hun har en diplomøkonomgrad i forretningsjus fra Handelshøyskolen BI, diplom i International Business fra University of Auckland, New Zealand og en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Som en del av studiet ved UiO fordypet hun seg i ulike immaterialrettslige fag som patent-, design-, varemerke-, opphavs- og informasjonsrett. Hun har vært ansatt i Patentstyret siden 2007.

 

Earlier Event: April 18
Arrangement: Nakketrening
Later Event: April 25
Nakketrening